De Jong logo
persoonlijke professionals met passie

Een goede kennis van uw zaak

MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF

Het beeld wat de buitenwacht heeft van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is hard werken en ook veel geld verdienen. Het eerste beeld klopt altijd, het tweede niet.
Verhoudingsgewijs moeten er veel meer uren gemaakt worden dan wanneer er sprake zou zijn van een normaal dienstverband waarbij er ook nog eens veel minder zekerheid is over het inkomen, laat staan over de winst onder de streep.

Het midden- en kleinbedrijf is conjunctuurgevoelig en merkt vaak het eerst de gevolgen van economische crisis en krimp. Wat te doen ? En welke keuzes te maken ?

Veel ondernemers hebben dan de neiging om vooral intern gericht bezig te gaan. Heel begrijpelijk en terecht. Hoe bewaak ik mijn kosten, hoe hou ik mijn kosten onder controle en in de greep ?
Hoe zorg ik voor een slimme en flexibele, wendbare bedrijfsvoering ? Zodat ik snel kan terugschakelen en afschalen bij afnemende en een tegenvallende omzet?  

Als de bedrijfsvoering stabiel is en de kosten onder controle zijn, is de volgende uitdaging om weer omzetgroei te realiseren en moet de focus daarom weer naar buiten en extern gericht zijn. De belangrijkste voorwaarden zijn hiervoor ingevuld, namelijk een afgeslankte maar flexibele bedrijfsvoering (die gemakkelijke en snel kan opschalen) en daarmee tevens een rendabele bedrijfsvoering (met een marktconforme, concurrerende kostprijs).

In beide scenario’s is het belangrijk om  terug te kunnen vallen en te kunnen vertrouwen op een accountant en adviseur die de wereld achter de cijfers kent. Dan heb je een accountant en adviseur nodig die niet alleen deskundig is maar die vooral betrokken is met u en uw onderneming. Die meedenkt.

Een professional die kennis heeft van uw zaak en die een goede kennis is van uw zaak. Dan kunt u terecht bij de accountants en adviseurs van De Jong Accountancy & Financieel Management.

Onze accountants hebben allemaal meer dan 20 jaar ervaring in het  bedienen en adviseren van onze klanten uit verschillende branches binnen het MKB. Wij gaan graag de uitdaging samen met u aan en ondersteunen u graag om uw focus zo snel mogelijk van intern naar extern te kunnen leggen.

De meest voorkomende branches binnen onze MKB-klantenportefeuille zijn Bouw, Horeca, Automotive, Transport en Zakelijke Dienstverlening.

Wilt u meer weten wat de accountants en adviseurs van De Jong Accountancy & Financieel Management voor u kunnen betekenen?
Maak een vrijblijvende afspraak met Gerben Lap, relatiebeheerder MKB.
 

ACTUEEL

Vacatures